Hernieuwend bouwen, net iets slimmer

 • Eigenaar idee:
  Coen
 • Ingediend:
  22/12/2020
 • Pijler:
 • Weergaven:
  22158
 • Stemmen:
  26

Hoogbouw past niet bij het dorps karakter. Dit karakter is juist waarom men in ons dorp (Kortenhoef) wil wonen. Wegtrekken uit de steden die toch niet aantrekkelijk blijken. Het zou onverstandig zijn hetgeen waar men voor wegtrekt naar ons dorp te halen.

Hierom; wees zuinig op het groen! Een boom groeit trager dan een huis gebouwd kan worden. Huizen worden niet gesloopt om een weiland of bos aan te leggen. Kijk vooruit.

Ontwikkel ongeliefde gebouwen. De garage wordt gesloopt om (net iets te hoge) woningen neer te zetten. Zo zijn er meer lokaties. (De appartementen aan de kikkerbeet bijvoorbeeld).

Wees niet bang! Daag een architect uit om iets anders dan een Moskou-blokkendoos neer te zetten. Goedkoop bouwen kost vervolgens jaren uitzicht.

Gun huizenkopers een fatsoenlijke tuin. Dan maar een huis minder op het perceel. Het is in ieder geval levensbestendig.

Gun huizen aan inwoners van Wijdemeren in plaats van de hoogste bieder. Telkens wordt er gerept over de jeugd van Kortenhoef die wil blijven. Loop een rondje door fase 7 en je ziet weinig bekende gezichten. Gebruik niet alleen het argument, doe er ook wat mee.

Geboren en getogen en Kortenhoef en ik woon hier fijn. Dat gun ik een ander ook, maar zonder teniet te doen wat het juist zo fijn maakt.

Inzending verrijken

Alle reacties

Geja

2021-02-03 12:09:27

Ik ben het met Ans eens. Geen hoogbouw, maar meer kleine woningen. Denk aan een Knarrenhof, woningen zonder zolder, betaalbare koopwoning, zodat de eensgezinswoningen vrijkomen en er doorstroming komt!

Hans Hilhorst

2021-01-16 09:04:58

Er moet duurzamer met de beschikbare ruimte omgegaan worden, bedrijfspanden zijn te versnipperd ten koste van groen, herindeling & optimalisatie van bedrijfspanden & wonen meer combineren

Annette van Tets

2021-01-07 10:46:02

Herzien van industrieterreinen en leegstaande gebouwen voor kleine woningen Niet het landschap opofferen Herzie groen , kleine plantsoenen , met kleine sier bomen of wilgen . Afhankelijk v de locatie Samenwerking met de buren. , gemeente Hilversum

Ans v.d. Knaap

2020-12-23 13:23:43

Ik zou het heel prettig vinden als er seniorenwoningen komen. Plekken met een mix van jonge mensen en ouderen. Ik denk hierbij aan appartementen, geen hoogbouw, en in de betaalbare sector (max. tot 500.000) of huur in de vrije sector. Voordeel: eengezinshuizen komen ter beschikking aan jongeren.

Deel dit initiatief