Wijdemeren als voorbeeldgemeente

 • Eigenaar idee:
  Jasiu van Haarlem
 • Ingediend:
  14/01/2021
 • Pijler:
 • Weergaven:
  22486
 • Stemmen:
  3

1. Wonen is een recht. Niemand wil dakloos zijn. Betaalbare en passende woningen moeten voldoende zijn. Speculeren met woningen moet een halt toe worden geroepen. Bij voorkeur door woonplicht bij koopwoningen. Dit resulteert ook behoud van groen, want er worden nog alleen woningen gebouwd waaraan echt behoefte is.
2. Groene energie moet de voorkeur hebben,. Groene investeringen zoals nu in zonnepanelen, warmtepompen en eventuele andere toekomstige voorzieningen moet voor iedere inwoner betaalbaar zijn. Dit komt het milieu altijd ten goede.
3. Wijdemeren zou een ruimhartig beleid moeten voeren in de opvang van asielzoekers. Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en honger moeten zo snel mogelijk uit (schrijnende) opvangkampen. Wijdemeren zou een evenredig deel moeten opvangen binnen onze gemeente en moet zorg dragen voor passende en betaalbare woonruimte. Ook dient de gemeente te zorgen voor integratie, bijstaan in (psychologische) hulp en zorg dragen voor (passend) werk.
4. De nieuw gebouwde IKC’s moeten naast een schoolfunctie functioneren als een openbaar gebouw. Cultuurgroepen (toneel, muziek, dans) moeten toegang hebben tot ruimtes om te oefenen. Ook moet er ruimte zijn voor andere sociale activiteiten zoals het huisvesten van verenigingen en onderwijs aan volwassenen.

Inzending verrijken

Deel dit initiatief